freedom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Triky

Kickflip
Ďaľší zo tzv. základných trikov. Ako vraví Jucky, je na každom druhom webe. A preto nesmie chýbať ani tu. Pre mnoho skaterov je práve tento trik odrazovým mostíkom, tak si ho podrobne rozoberieme.

Kickflip v podstate nie je náročný trik, no naučiť sa ho môže byť veľmi komplikované, hlavne keď poriadne neovládate ollie. Pri robení triku postupujete podobne, ako pri "oličku" až na pár zmien. Ja osobne neodporúčam učiť sa tento trik za stoja. Oveľa efektívnejšie je zvykať si na trik za pomalšej jazdy, aby ste s tím neskôr nemali problém. Na doske stojíte obdobne ako pri oličku. Zadná noha je na taily, predná medzi stredom dosky a šrobykmi. Nesmiete zabudnúť na mierne vytočenú prednú nohu v smere jazdy. Po nabratí potrebnej rýchlosti umiestnite nohy ako treba a teraz nastáva najdôležitejší moment. Zadnou nohou zdupnete tail, prenesiete váhu spolu s ťahaním dosky. Akonáhle sa doska dostane do vodorovnej polohy, zatočíte dosku dupnutím prednej nohy smerom k sebe. Pri rotácií prikrčte nohy, aby Vás doska neudrela do píšťale (je to veľmi nepríjemné a pokazí to celý trik). V správnom momente po otočení dosky sa snažte dopadnúť spolu s doskou na zem. Dopad stlmte prikrčením nôh v kolenách.

Aj pri tomto triku platí pravidlo, že čo skater, to metóda, no v princípe sú všetky v niečom podobné. A prave to som sa snažil tímto článkom vystihnúť. Ako mi raz jeden skater v Bratislavskom skateparku za auparkom povedal: "Nevieš kickflip, nie si skejter". Celé je to iba o tréningu a trpezlivosti a myslím, že tento trik sa časom musí naučiť aj absolútne drevo.


sk8 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014