freedom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Triky

Nollie
Nollie je z pohľadu skaterov trocha iný trik v porovnaní s flipmi alebo grindmi. Je to taky medzník medzi amatérkymi skatermi, čo sa ešte učia a medzi pokročilími, ktorý už vedia dobre jazdiť a skúšajú nové veci. Nollie je veľmi podobný ollie, nakoniec, je to ollie cez nose - nollie.

Nollie ako trik sa popisuje veľmi ľahko, ale v skutočnosti ľahký vôbec nie je. Pri nollie ťaháte dosku opačnou nohou ako pri klasickom ollie a navyše sa odrážate od nose. Zadnú nohu teda máte približne strede dosky ( ako komu vyhovuje ) a predná noha na nose. Pozor! Ak sa postavíte ako na ollie iba sa rozbehnete opačným smerom, tak nerobíte nollie, ale fakie ollie. Tento trik je jednoduhší už len kôli tomu postaveniu nôh. No poďme späť k nollie.

Nollie sa na mieste neda robiť - teda vy by ste to možno mali vzhľadom na klasické ollie naopak na nohy, no každý by vás asi iba vysmial, že neviete ani riadne ollie. Takže sa pekne rozbehnete, uložíte nohy ako treba a začnete sa odrážať. Odrážate sa logicky prednou nohou na nose a ťaháte zadnou. To ťahanie je trocha neprirodzené a doska sa Vám môže pod nohami zastaviť a vy letíte bez nej. Preto je veľmi dôležité vyrovnanie váhy. Pri ťahaní dosky sa mierne naklonte k zadnej - ťahajúcej nohe a v okamihu, ako sa doska dostane približne do vodorovnej polohy ju zdupnite. Z počiatku to nebude moc vysoké a na preskakovanie prekážok to stačiť nebude, no chce to hlavne tréning a čas.

Nollie je v skutku dobrý trik a vedieť ho vôbec nie je na škodu. Pomocou nollie môžete preskakovať prekážky, alebo naskakovať na grindy a bude to vyzerať ovela elegantnejšie, ako s klasickým ollie

sk8 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014